Masterclasses

Deelnemers volgen na de plenaire presentatie twee masterclasses naar keuze. Ook in 2018 werd er een reeks masterclasses gegeven door organisaties uit de regio. Zij deelden praktijkervaringen en best practices verwant aan 'Digitalisering & Leiderschap'. Dit zijn: Enexis Personeel BV, Lean Consultancy Group, MeanderGroep, Martijn Zoet, Medtronic BV, Smart Robotics, Umio en Sitech Services.                                                                           Overzicht masterclasses 20 november 2018

 

  1. Doing is Thinking - De innovatie van digitale financiële diensten

Spreker: Dr. Dominik Mahr, Associate Professor / Scientific Director Service Science Factory bij  UMIO | Maastricht University

 

Hoe moeten we innoveren rond al deze digitale kansen zoals Internet-of-Things, Blockchain en Kunstmatige Intelligentie? Kijk door de ogen van de klanten (niet de technologie) en ga dit snel uitproberen (in plaats van te plannen). Succesvolle grote en kleine organisaties passen deze principes van Service Design toe. Tijdens de sessie geven we een idee van hoe Service Design-denken kan worden gebruikt voor financiële diensten.

 

2. Waarom Agile ook buiten IT volslagen logisch is!

Sprekers: Martine Oegema, agile consultant & trainer en Eppo Kuipers mede-eigenaar, consultant & trainer bij LCG

 

In deze masterclass nemen we je mee in de basis theorie van Agile en Scrum. Op een interactieve manier gaan we de dialoog aan en raken we de kern van dit gedachtengoed. Door middel van een simulatie ervaar je de kracht van Scrum. We dagen je uit om met praktijkvoorbeelden te komen en gaan met elkaar op zoek naar de toegevoegde waarde van Agile en Scrum voor jullie praktijk. Omdat Agile buiten IT volslagen logisch is.

 

3. Evolutie in Workload Management

Sprekers Kees Gϋlcher, Senior IT Manager; Jeroen Drissen, Finance Enterprise Excellence Manager; Marco Reubzaet, Global Finance Program Director bij Medtronic BV

 

Deze masterclass neemt u mee in de strategische richting die Medtronic is ingeslagen rondom “Workload Management Evolution”. Leer meer over hoe vanuit een focus op continu verbeteren, een partnership tussen Finance en IT heeft geleid tot de implementatie van Process Mining, Robotic Process Automation (RPA) en Virtual Assistants (Artificial Intelligence).

 

4. Van Cost Center naar Professionele Dienstverlener; een uitdaging voor Finance!

Sprekers: Frenk Thewissen, CFO en Pascal Cox, Director Finance & Control bij Sitech Services

 

Sitech Services, ontstaan uit 2 “Cost Centers” binnen DSM, is in de afgelopen jaren doorgegroeid naar een zelfstandige professionele dienstverlener op de Chemelot Site en daar buiten. Tijdens deze workshop delen wij de belangrijkste leermomenten van dit proces op het gebied van:

  • Het beheren van data van verschillende (competitieve) klanten en het optimaal benutten hiervan (Big Data, Analytics, voorspelbaarheid etc.).
  • Het ontwikkelen van een nieuwe governance op de Chemelot Site zowel formeel als informeel.

  

5. Trusted Analytics: vijf vormen van Analytics  XL Masterclass 

Spreker: dr. ing. Martijn Zoet, lector bij lectoraat Optimaliseren Kennisintensieve Bedrijfsprocessen bij Zuyd Hogeschool

 

Eén van de technologieën die op dit moment echt waarde toevoegt is (advanced) analytics. Maar wat is nu precies een analytic? Na deze masterclass bent u in staat 1) uit te leggen wat de verschillende analytics zijn, 2) op welke vijf manieren een analytic wordt gemaakt, 3) welke vormen voor u als financial of als financiële afdeling geschikt zijn, en 4) de eisen aan trusted analytics te formuleren.

 

6. Het vervangen van een ERP systeem en de gevolgen voor processen, systemen en organisatie

Spreker: Peter Wezenberg, Manager Innovatie & Kwaliteit bij Enexis Personeel BV

 

Welke manier van het vervangen van het ERP systeem geeft het beste resultaat en geeft je de beste garantie dat je klaar bent voor de toekomst? Een moderne face lift van het huidige systeem of durven we vanuit een groene wei te starten? Wat zijn dan de consequenties van de groene wei? Wie durft in die glazen bol te kijken hoe de financiële wereld er over 10 jaar uit gaan zien?

 

7. Smart Robotics: slimme en flexibele robot oplossingen

Spreker: Mark Menting, Managing Director bij Smart Robotics

 

Mark Menting besteed aandacht aan de toenemende behoefte van de industrie naar slimme en flexibele robot oplossingen en hoe Smart Robotics hierop is ingespeeld. Mark gaat hierbij in op de jonge geschiedenis van Smart Robotics met onder meer aandacht voor het hoe en waarom van Smart Robotics alsook de uitdagingen van een start-up en het ondernemerschap.

 

8. Veranderbaarheid als voorwaarde voor overleving voor organisatie en mens

Spreker: Mr. Jos Merx MBA, Lid Raad van Bestuur MeanderGroep Zuid Limburg

 

Na een aantal verlieslatende jaren kan Meander weer positief de toekomst in kijken. Met zwarte cijfers, een moderne organisatie vorm en dito bedrijfsvoering. Het moge evident zijn, dat dit niet zonder slag en stoot is verlopen. In de heftigheid van de reorganisatie is Meander verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever van Limburg. Is dat dankzij of ondanks de reorganisatie? En wat heeft dit gevraagd van mens en organisatie?

  

^ Naar boven