Masterclasses

 
Deelnemers volgen na de plenaire presentatie twee masterclasses naar keuze. Ook het programma van 2017 bevatte klinkende (bedrijfs)namen uit de regio met masterclasses van Achmea, Boels Zanders Advocaten, DPA, DynaGroup, Julíus Leiderschap, OCI, Zuyd Hogeschool en WP Haton. Overzicht masterclasses 21 september 2017

 

  1. Privacy recht: de hitte van de keuken

Sprekers: Rens Jan Kramer & Sharinne Ibrahim, ICT-advocaten Boels Zanders.

 

Privacy en adequate beveiliging van persoonsgegevens zijn brandend actueel. Binnenkort wordt de nieuwe Europese Verordening Gegevensbescherming ("GDPR") definitief van kracht. Nog maar weinig ondernemers weten welke gevolgen dit voor hen heeft, en nog minder welke perfecte kansen er liggen om zich hiermee positief van de grijze massa te onderscheiden. De volgende issues zullen de revue passeren: nieuwe verantwoordingsverplichting, privacy by design, blockchain technology, privacy impact analyses en dataportabiliteit tot security optimalisatie, de beheersing van nieuwe aansprakelijkheidsrisico’s en belangrijkste do’s en dont’s bij internet marketing. 

2.  Wendbaarheid en adaptiviteit vanuit Finance.

Spreker: René van Rijn, Director Finance WP Haton


Steeds vaker zien we sneller opvolgende veranderingen om ons heen: uitdagende, nieuwe kansen en zeker als we er snel bij zijn. Dit geldt voor elk bedrijf in een transparante markt, een afdeling binnen een bedrijf, maar zeker ook voor de financial op de financiële afdeling. Hiervoor is een wendbare houding nodig. Durven loslaten van Control en sturen op Vertrouwen. Met enkele eenvoudige handvaten kun je een stroming in beweging zetten, die leidt tot Agility. Hoe een bakkerijmachinefabriek de klant centraal zet en de organisatie wendbaar maakt.

 

 

 3. Een nieuwe fase vereist aanpassingen in het DNA van een bedrijf

Sprekers: Stephan van Mulken, CFO DynaGroup en Niels de Boer, Manager IT Development DynaGroup

 

De DynaGroup organisatie is vanuit een kleine start-up, ruim 20 jaar geleden doorgegroeid naar een onderneming met circa 1.000 medewerkers vanuit vier verschillende business units. Door een enorm innovatief DNA, is vanuit slimme processen en IT-oplossingen het onmogelijke mogelijk gemaakt. Onder invloed van een split intern en de recente overname door Bpost, gaat DynaGroup een nieuwe levensfase in waarbij ook het DNA aangepast wordt. Deze masterclass staat stil bij de kracht van onze innovaties en de uitdagingen die wij ervaren bij de noodzakelijke ontwikkeling. 

4. Artifical Intelligence en de financiële professional

Spreker: dr. ing. Martijn Zoet, lector bij lectoraat Optimalisering Kennisintensieve Bedrijfsprocessen van Zuyd Hogeschool

 

Eén van de belangrijkste technologische ontwikkeling op dit moment is Artificial Intelligence. Op basis van data worden algoritmes gebouwd die onderdelen van uw werkzaamheden overnemen. Maar wat is nu precies een algoritme? Na deze masterclass bent u in staat 1) het effect van algoritmes op uw werkzaamheden te bepalen en 2) de belangrijkste vragen te kunnen stellen wanneer een discussie over het gebruik van algoritmes losbarst.

 

 

 5. Forecasting in ERP, it is possible! Stop forecasting in Excel!

Sprekers: Jos Fuchs, Senior Business Controller OCI Nitrogen en Michel Hanssen, SAP Finance Consultant Qrcus

 

Zijn problemen rondom versie beheer, data integriteit, cijfer aansluitingen, afhankelijkheden etc. bij het opstellen van uw forecast herkenbaar en een doorn in uw oog? Dit kan anders! In deze masterclass nemen wij u mee in de transitie van het forecasten in Excel naar het forecasten met behulp van SAP BPC. Waar moet u op letten, wat moet u wel doen en wat vooral niet! Hoe heeft BPC het leven van de Business Controller veranderd? Wat kan nu wel wat eerst niet kon!

 

 6. Big Data kansen voor Finance

Spreker: David de Jong (RC) heeft een achtergrond in Finance en is de laatste twee jaar met name actief op het gebied van Innovatie en Data Analytics

 

In een wereld die steeds meer volatiel, onzeker en complex is, is het nemen van juiste strategische besluiten steeds belangrijker. Waarbij het werken met grote hoeveelheden data steeds belangrijker wordt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden die voor Financials herkenbaar zijn neemt David de Jong (RC) u mee in de kansen voor Finance. Door anders naar de mogelijkheden te kijken, bestaande beelden los te laten en te begrijpen wat Big Data is en zeker ook wat het niet is. Tevens staan we stil bij de rol en ontwikkeling van de financial in het licht van big data en andere technologische ontwikkelingen zoals Deep learning. 

 7. DISC®…en waarom mensen doen zoals ze doen

Sprekers: Peter Haenraets & Hans van Elewout, Organisatiecoaches | co-founders Julíus

 

Het DISC®-model brengt voorkeursgedrag en communicatie in kaart. Hiermee kun je je eigen én elkaars voorkeuren in verschillende contexten in beeld brengen. Hierdoor begrijp je (beter) wat mensen motiveert en waarom mensen bepaalde keuzes maken. DISC® bevordert open communicatie, vergroot persoonlijke effectiviteit en geeft bewustwording en inzicht in gedrag. Het bouwt aan krachtige individuen, krachtige teams én krachtig leiderschap. 

 8. Intelligent & Robotic Process Automation

Spreker: Otto Paul Brand, DPA Intelligent & Robotic Process Automation

 

Deze masterclass gaat in op een van de meest recente en spraakmakende ontwikkelingen op het gebied van digitalisering: Intelligent & Robotic Process Automation (RPA). Met behulp van "software robots” worden menselijke handelingen op bestaande financiële systemen snel en eenvoudig “gerobotiseerd”. Tijdens deze masterclass leert u wat RPA is, welke voordelen het gebruik heeft, welke processen ervoor geschikt zijn, wat dat voor uw organisatie kan betekenen en welke volgende stappen u zelf kunt zetten.

  

^ Naar boven