Masterclasses

Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld 2 masterclasses van elk een uur te volgen. Hierdoor kan iedere participant een eigen programma passend bij zijn/haar interesses samenstellen. Een overzicht en omschrijving van de masterclasses in 2022 vindt u op deze pagina.

                                                           Overzicht masterclasses 2022

  

  1. De snelste en grootste transitie ooit

Spreker: Pieter Arts, sustainable energy investor/ entrepreneur / advisor

 

We staan aan de vooravond van de snelste, diepste en meest ingrijpende verandering van het transport- en energiesysteem ooit. De industrieën die ontwricht worden, zijn de grootste markten en industrieën ter wereld. Het zal leiden tot de grootste herverdeling van kapitaal in onze geschiedenis. Deze presentatie gaat over de echte drijvende krachten, nieuwe bedrijfsmodellen en investment opportunity’s in sustainable energy.

 

 

2. De kracht van de financial bij meervoudige waardecreatie

Sprekers: Drs. Rob Jacobs, RA, RC , docent Zuyd Hogeschool en trainer/adviseur.

Drs. Hanneke Oude Elberink-Schieving, docent Avans Hogeschool en trainer/adviseur.

Ir. Paul van Ruiten, directeur/eigenaar Bureau Om en trainer/adviseur.

 

Veel ondernemingen streven naar een grotere positieve impact. En of ze nu worden gedreven door intrinsieke motivatie, de vraag van hun klanten of door nieuwe regelgeving zoals de CSRD: financials kunnen daarbij een sleutelrol vervullen.
In hun workshop gaan Rob Jacobs, Hanneke Oude Elberink en Paul van Ruiten met u aan de slag om u te laten ervaren ‘hoe dan’. Zij nemen u mee in een handig raamwerk voor een integrale strategie, voor het bepalen van prioriteiten en het vertalen van uw maatschappelijke impact naar een administratieve organisatie en interne beheersing.

 

 

  1. Varen op farma

Spreker: Michael Boot, Co-founder & CEO van Vertoro

 

Een paar honderd miljoen jaar geleden zijn de eerste landplanten geëvolueerd uit hun aquatische voorouders. Deze transitie ging gepaard met een nieuwe uitdagingen, zoals zwaartekracht, Uv-straling en zuurstof. De oplossing hiervoor was lignine, een vorm van biomassa dat naast calorieën dus ook hoogwaardigere toepassingen kent. Vertoro exploiteert deze veelzijdigheid door een en hetzelfde molecuul weg te zetten als zowel scheepsbrandstof en antioxidant.

 

 

  1. Kansen creëren met circulaire business modellen

Spreker: Marcel Alberts, Oprichter en directeur Healix BV

 

Healix is een clean-tech scale-up uit Maastricht. Wij creëren een circulaire toekomst voor synthetisch garen afval door afgedankte touwen en netten uit de visserij en landbouwsector te transformeren tot hoogwaardige circulaire polymeren. Waar liggen circulaire kansen in jullie sector en hoe realiseer je die?

 

  

  1. Geen greenwashing maar green washing

Sprekers: Luuk de Win (commercieel directeur en eigenaar Nedlin) & Bjorn Flos (financieel directeur Nedlin)

 

Met de nieuwbouw van Nedlin Healthcare zet Nedlin de volgende belangrijke stap in duurzaam ondernemen. Tijdens de Masterclass geven wij een inkijk in de duurzame keuzes die Nedlin heeft gemaakt bij de planning en realisatie van de meest duurzame wasserij van Europa!

Hierbij geven we antwoord op de vraag hoe deze keuzes bij zullen dragen aan de lange termijn resultaten van de onderneming.

 

 

  1. Our Walk to empower impact!

Sprekers: Iris van Wanrooij (MSc) & Jan de Vries (QC/PC) Supported by Frank Hamstra (MSc)

 

Ga met ons mee in onze reis waarin wij sustainability incorporeren in ons bedrijf model. We zullen uitleggen hoe wij CSR en de circulaire principes in onze business integreren. Vervolgens willen we jullie uitnodigen voor een interactieve sessie over de Sustainable Development Goals (SDG’s) in combinatie met onze sustainability gedreven value creation!

 

 

7. Duurzaamheid, een must of een lust

Spreker: Ruud Vleugels, Directeur Energy & Utility Partners bij EQUANS

 

De doelstellingen uit het klimaatakkoord zijn een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Veel organisaties hebben duurzame ambities maar weten niet altijd welke route ze moeten volgen om die waar te kunnen maken. Een Roadmap naar verduurzaming zal ik stapsgewijs toelichten aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden uit de praktijk, het is in ieder geval veel meer dan alleen techniek.

  

  1. Sustainable Change

Spreker: Moniek Mouthaan QC , strategisch coach en trainer in leiderschap & verandering voor professionals, teams en organisaties

 

Hoe neemt u uw mensen mee in de transitie naar sustainability? Hoe gaat u om met weerstand of gedragsverandering? Welke valkuilen zijn er? 30 jaar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat voornamelijk menselijke gedrag de slagingskans van een verandering bepaalt. U gaat ervaren: hoe dit werkt, wat uw reactie op verandering is en wat u kunt verwachten in uw eigen organisatie.

 

 

 

^ Naar boven